Köp rätt foder till din hund

Din hund kommer att må betydligt bättre om du ger din hund ett bra foder som är särskilt anpassat för åldern på din hund och även dess ras. Med mängder av olika typer av foder på marknaden kan du hitta ett som passar din hund perfekt.

Men vad ska man tänka på vid köp av foder och hur ofta behöver man mata sin hund? Detta ska vi kika lite närmare på i denna artikel.

Fördelar med ett bra foder

Precis som med oss människor så kommer en bra kost att ge din hund flera hälsofördelar. Framförallt kommer din hund att få i sig rätt näringsinnehåll, vilket kommer att bidra till en mer glansig päls, bättre syn och starka ben. Men även din hunds mage kommer att bli mer regelbunden och detta kan lugna stressade hundar och få dem mer avslappnade.

Många foder på marknaden är särskilt utvecklade för olika etapper av hundens liv. Foder för valpar innehåller samtliga vitaminer och mineraler som din hund behöver för att växa, foder för vuxna hundar bevarar deras muskler och håller dem friska och foder för äldre hundar innehåller särskilt utvalda råvaror som kommer stärka din hunds immunförsvar bland annat.

Hur ofta ska man mata sin hund?

Men hur ofta ska man då mata sin hund? Ja detta är i princip detsamma för alla hundraser, men mängden mat kommer att skilja sig. De flesta hundar mår som bäst av att matas två gånger om dagen, ett mindre mål på morgonen och ett mindre på kvällen.