Hur mycket motion kräver en hund?

En hund kan ge sällskap, trösta och även motivera dig själv till mer aktivitet utomhus. Men det är också viktigt att du köper en hund som är anpassad efter din familjesituation och livsstil. Om du har svårt att gå eller har begränsat med tid för långa promenader, kommer det vara avgörande att du väljer en hundras som inte kräver lika mycket motion. Har du istället ett väldigt aktivt liv och älskar att ge dig ut på dagliga promenader så kommer valet att se helt annorlunda ut.

Men frågan är då, hur mycket motion kräver en hund och vilka hundraser passar barnfamiljer bättre?

Vilken hund ska man välja?

Att välja rätt hund för din familjesituation och bostad bör vara av högsta prioritet. Har du barn är det även viktigt att det är en lugn och trygg hund du väljer, som inte har något emot barn. Du kan annars hamna i en väldigt knivig sits och känna dig väldigt begränsad hemma och vilka typer av aktiviteter ni kan göra tillsammans.

Genom att köpa bärsele vill du kunna ta med både dina barn och hund på en mysig promenad utomhus. Så gör gedigen efterforskning om den hundras du funderar på att skaffa och huruvida den är anpassad för din familj eller inte.

Yngre hundar kräver mer motion

Det är framförallt i början som hunden kräver massor av aktivering och motion. Äldre hundar kräver inte lika mycket men hur långa promenader som krävs beror framförallt på två faktor. Vilken ras du väljer och storleken på hunden. Större hundar kräver mer motion, medans mindre hunder kräver mindre promenader.

Men oavsett vilken hund du väljer bör de rastas 4-5 gånger om dagen. Med detta innebär det inte att du behöver gå en timme vid varje tillfälle. Men det är viktigt att din hund får komma ut och sträcka på benen flera gånger under dagen.